iDEAL betalingen plugin

iDEAL logo nieuwOnze WordPress iDEAL plugin biedt een handige functie, waarmee het mogelijk is om via je website een iDEAL betaling aan te bieden. Met behulp van een eenvoudige shortcode kan je een betaalpagina aanmaken, incl. order samenvatting, adresgegevens, betaalformulier en een betaalbutton die de betaler gelijk naar de iDEAL pagina stuurt. De plugin is uitermate geschikt wanneer je geen webshop wil onderhouden en een (klein) aantal eenvoudige producten of diensten via de website wil verkopen.

Functieoverzicht

De iDEAL plugin beschikt over de volgende functies:

 • Eenvoudig op elke gewenste pagina plaatsen met behulp van een shortcode
 • Voor elk betaalformulier een eigen e-mailbericht versturen. Hierdoor is de plugin uitermate geschikt voor de betaling van e-books, online seminars en diensten.
 • HTML en CSS is gebaseerd op het Bootstrap CSS framework. Dit framework is erg populair en werkt o.a. met premium WordPress templates die Visual composer ondersteunen.
 • Mogelijkheid om extra adres- en bedrijfsgegevens binnen het formulier te tonen.
 • Betaler wordt gelijk doorgestuurd naar de iDEAL website van de gekozen bank en niet eerst naar de Mollie betaalpagina.
 • Alle verstuurde transacties worden opgeslagen binnen een custom post type (iDEAL betalingen). Hier kam je alle gegevens inzien, incl. de actuele betaalstatus.
 • Gebruik verschillende bedankpagina’s aan voor verschillende formulieren.
 • Coupon code functie
 • Voorraad functie, bepaal hoe vaak een product of dienst kan worden gekocht.

FWpay (betaallink en plugin) gaan veranderen!

Geef hier je naam en e-mailadres op en wij houden je op de hoogte.

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Handleiding: iDEAL plugin installeren en configureren

 1. Download de plugin via het formulier hierboven.
 2. Upload het .zip bestand via de plugin sectie van het WordPress dashboard.
 3. Activeer de plugin en ga verder met de algemene plugin instellingen.

Algemene instellingen

Voer als eerst je API key van Mollie in, zonder een API key zullen de formulieren niet werken. Vul dan het verzender adres in en geef ook een unieke code op, deze wordt gebruikt voor het versleutelen van de gegevens die worden verstuurd.

Je kan een standaard bedankpagina invoeren en hier selecteren, maar misschien wil je ook een unieke pagina voor elke formulier aanmaken. Dan is deze pagina niet noodzakelijk. Over de shortcode voor de bedankpagina lees je hieronder meer.

Als laatste instelling of optie kan je een standaard emailtekst invoeren. Deze kan je aanvullen met de volgende variabelen: %naam%, %product%, %bedrag%, %aantal% of %orderdetail%

De tekst die je hier invult kan je voor elk formulier aanpassen of compleet vervangen.

Formulier aanmaken

Voor het aanmaken van een formulier heb je de volgende opties:

 • Tekst voor de bevestgingsmail – Hier zie je de standaard tekst van de algemene instellingen.
 • Product info – Hier geef je de naam van je prodcut of dienst op, de prijs, BTW, voorraad en kan je ook bepalen of de klant het aantal voor een product kan aanpassen.
 • Extra velden – Je kan hier opgeven of er extra adresvelden voor de klantgegevens moeten worden getoond. Je kan ook bepalen welke velden verplicht of optioneel zijn.
 • Overig – Hier kan je een unieke bedankpagina URL invoeren, de teksten voor de ordersamenvatting bepalen en het e-mail subject voor de orderbevestiging invoeren.

Plaats de shortcode zoals [fws_payment_form id=”X”] in de pagina waar het iDEAL formulier moet worden getoond.

Bedankpagina

De shortcode voor de bedankpagina heeft geen attributen. De shortcode toont o.a. informatie over de bestelling. Plaats de shortcode [bedankt_tekst] in elke bedankpagina die je hebt aangemaakt. Natuurlijk kan je ook bedankpagina’s aanmaken zonder deze shortcode.

Betalingen

Elke transactie wordt opgeslagen zodat je deze later kan raadplegen. In het overzicht zie je o.a. de naam van de klant, het product, het bedrag, de status en het orderdatum/tijd. Klik je door daar zie je alle andere gegevens.

Coupons

Wil je voor een bepaalde producten of diensten korting geven? Dat kan met de coupon functie. Hiermee kan je een vast kortingsbedrag geven of een percentage. Verder kan je bepalen hoe vaak een coupon kan worden gebruikt en wanneer deze vervalt. Elke coupon kan maar voor maar 1 formulier worden gebruikt. Het formulier kies je hier en natuurlijk kan je meerdere coupons per formulier aanmaken.

Auto coupons

Deze optie is bedoeld voor developers. Zet deze optie aan waneer je een dynamisch coupon (sjabloon) wil aanmaken, bijvoorbeeld voor een speciale email marketing campagne.

Updates en support

Toekomstige informatie over uitgevoerde updates versturen wij naar het e-mailadres dat je tijdens het downloaden hebt opgegeven.

Op dit moment wordt de iDEAL plugin niet via de WordPress repository aangeboden.

Compatibiliteit met andere WordPress plugins en templates

De plugin maakt gebruik van functies die ook in de WordPress core worden gebruik. Op dit moment zijn er geen problemen met andere plugins bekend. Voor de styling van het formulier gebruiken wij het Bootstrap CSS framework. Hierdoor wordt het formulier in de meeste WordPress templates goed weergegeven.

Gebruikte bibliotheken en modules (third party)

De onderstaande modules zijn zorgvuldig geselecteerd, maar worden niet door ons onderhouden. Beide modules gebruiken wij al enkele jaren voor de websites van onze klanten.